Sergiu M. Brădean

Home » Articole Publicate » A iubi ca Isus Hristos!

A iubi ca Isus Hristos!

Domnul Isus Hristos a spus in Evanghelia dupa Ioan 13: 34, 35 “Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”

Privind la spectacolul actual oferit atât de scena politică dar și de societate, nu poți să nu observi că acestă țară, nu de mult subjugată ideologic de comunism, învață de mai bine de 20 de ani să trăiască în libertate, traversând din păcate un proces de secularizare accelerată, care ne îndepărtează de adevăratele valori morale. Egoismul și individualismul au luat locul comuniunii și dăruirii. Este dureros că în goana noastră egoistă după “mai bine” am uitat să iubim. Nu mai știm ce este dragostea și relațiile dintre noi sunt reci și distante.

Image

Provocare pe care Dumnezeu o aduce înaintea noastră în această lună Februarie (încadrată de ziua Sf. Valentin și Dragobete) este să redescoperim adevărata DRAGOSTE. Ea nu se vinde pe la tarabe, nu se găsește în săli de cinema sau la televizor, nu o descoperi nici în cărți și nici pe internet. Adevărata dragoste poate fi descoperită în Hristos. El a coborât din Slavă la noi pe pământ din dragoste, ne-a exemplificat dragostea câtă vreme a fost aici jos printre noi și ne-a demonstrat-o în mod absolut prin jertfa Sa pe Cruce. În plus, El continuă să ne iubească și de aceea nu ne-a lăsat orfani – ci ne-a trimis Duhul Sfânt, și tot din dragoste, mijlocește necurmat înaintea Tatălui pentru noi. Putem astfel să învățăm de la El să iubim din nou. O dragoste ca a Lui este gata de sacrificiu, merge până la capăt și nu are sfârșit. O dragoste ca a Lui trece peste jigniri, batjocuri, și iubește chiar și pe dușmani. Indiferent de circumstanțe, o dragoste ca a lui Hristos crește față de alții și îi ridică pe alții. În predica “Despre Iubirea Creștină” Sfântul Ioan Gură de Aur spunea: “iubirea care-L are ca pricină și temelie pe Hristos, este statornică și nepieritoare. Nimic n-o poate destrăma, nici calomnii, nici primejdii, nici chiar amenințările cu moartea. Cel ce are dragoste creștină, oricate neplăceri ar suferi de la un om, nu, încetează să-l iubească; caci nu este influențat de patimile sale, ci este insuflat de Iubire, de Hristos.”

Să învățăm așadar să iubim astfel și aceasta se va vedea în familiile noastre, în felul în care ne comportăm cu soți, soții, în felul în care ne creștem copiii, în felul în care ne respectăm părinții și batrânii, în felul în care arătăm bunătate pentru toți oamenii. Atunci, se va vedea dragostea noastră când îngrijim de orfani, de vaduve, când ne dăruim pentru cei săraci, când cei cu dizabilități vor avea parte de mâna noastră întinsă. Și toate acestea pentru că: “Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodată” (1Corinteni 13:4-8)

 

Fragment din articolul publicat în numărul 2 (Februarie 2013) în Buletinului Lunar al Bisericii Baptiste Harul din Mihaiești.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,836 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: