Sergiu M. Brădean

Home » Leadership » Întrebări pentru viitorul tău păstor

Întrebări pentru viitorul tău păstor

Caut astfel de articole de mai multă vreme în spațiul gândirii evanghelice românești, și sunt sigur că voi mai descoperii și altele.
Aici, apar cu îndrăzneală câteva întrebări de selecție, ca un ajutor pentru bisericile care își caută pastor. Colegul meu Ambasadorul (care este și acum un Ambasador al lui Christos dar din păcate nu mai scrie și pe blog), aduce în atenția bisericii un necesar proces de selecție în vederea alegerii păstorului. După părerea mea, aici avem de a face doar cu un (1) criteriu de selecție – anume interviul candidatlui. Care credeți că ar mai fi alte criterii de selecție care să alcătuiască un proces echilibrat și care să ducă la alegerea celui mai potrivit candidat pentru lucrarea pastorală într-o biserică?
Ați mai citit astfel de articole? Va rog direcționați-mă spre ele!

Ambasadorul

Căutarea, găsirea și alegerea unui păstor pentru o biserică este o slujbă grea și importantă. O decizie majoră pentru biserica locală dar și pentru păstorul în cauză. Este nevoie de călăuzire divină, curaj, sinceritate, credință și multă rugăciune. Alegerea unui păstor trebuie să pornească de la o nevoie clară a bisericii locale. Alegerea unei biserici trebuie să pornească de la o clăuzire clară. Avem păstori cu diplome dar nu toți sunt chemați pentru această slujbă! 

Atunci când o biserică își caută păstor are nevoie de câteva criterii clare de selecție. Unele criterii sunt negociabile, altele non-negociabile. Calitățile non-negociabile ale unui păstor sunt cele găsite în 1 Timotei 3:1-7 și Tit 1:5-9. Dar faptul că este oltean, are 5 copiii, nevastă roșcată și îi plac sarmalele în foi de viță ar trebui să fie chestiuni destul de ușor de “negociat”. 

Un lucru extrem de important este comunicarea deschisă dintre biserică…

View original post 240 more words


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: