Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Vizitarea bisericilor fortificate din Transilvania

Vizitarea bisericilor fortificate din Transilvania

Anul trecut am vizitat câteva din aceste biserici. Și trebuie să spun că a fost o călătorie deosebită, încărcată de istorie dar și de spiritualitate. Mi-ar fi plăcut să am acel “pașaport de vacanță” dar nu cred că era disponibil. Merită făcut un tur al acestor biserici din mai multe puncte de vedere. Felul în care istoria se îmbină cu spiritualitatea și felul în care Biserica avea un loc important în viața de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri te inspiră și te provoacă în același timp.

Revista Arta si Credinta

biserici

Sezonul de vizitare a bisericilor fortificate din Transilvania se va deschide oficial pe 20 aprilie, printr-o nouă ediţie a programului „Descoperă Sufletul Transilvaniei”. Peste o sută de evenimente culturale, de la concerte de orgă până la invitaţii la mese tradiţionale, sunt programate până la finele lunii octombrie.

„În acest an continuă programul «Descoperă Sufletul Transilvaniei», destinat turiştilor din România şi din străinătate. Scopul proiectului turistic este promovarea bisericilor fortificate. Sezonul de vizitare începe în 20 aprilie, de Paşte” , au anunţat oficialii Bisericii Evanghelice, citaţi de mediafax.ro.

Organizatorii programului se aşteaptă anul acesta la o creştere cu cinci la sută a numărului de turişti care vor vizita bisericile fortificate transilvănene, mai ales pentru că, de această dată, se va încerca promovarea unor obiective mai puţin cunoscute. Printre acestea se numără biserica medievală din Reghin, bisericile fortificate din Curciu, Axente Sever, Aţel sau Cincu şi Cincşor.

În cadrul aceluiaşi program a…

View original post 101 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,836 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: