Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Înţelege inima păstorului tău şi roagă-te pentru el!

Înţelege inima păstorului tău şi roagă-te pentru el!

Din inima de păstor!

Guarding the Gospel - Bebe Ciausu

200564200-032 Niciodată păstorii nu au fost expuşi atacurilor spirituale, emoţionale şi fizice mai mult decât în zilele noastre. Satan face tot posibilul să-i distrugă pe păstorii din întreaga lume. Prin urmare, n-ar trebui să mai mire pe nimeni că numărul celor care părăsesc lucrarea a atins proporţii endemice. În fiecare LUNĂ, aproximativ 1.700 de păstori renunţă la lucrarea pastorală.
Păstorul tău se confruntă cu atacuri spirituale, emoţionale şi fizice în fiecare zi, iar aşteptările de la el sunt enorme. Toţi se aşteaptă ca ei să fie super-creştini desăvârşiţi, să fie lideri puternici, teologi infailibili, manageri de succes şi misionari neobosiţi. Să întâmpine orice nevoie a oricărui membru din biserică, să lucreze 60-70 de ore pe săptămână şi să aibă o familie perfectă.
Păstorul trebuie să aibă înţelepciunea lui Solomon, să predice precum apostolul Petru, să aibă credinţa lui Avraam, să misioneze ca apostolul Pavel, să aibă curajul lui David, curăţia lui…

View original post 425 more words

Advertisements

3 Comments

 1. viorelchis says:

  Inima pastorului este inteleasa si intarita daca se intelege mesajul Scripturii prin care descoperim ;”28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”
  Adevaratul pastor se vede ca are inima umpluta de puterea Duhului Sfint si capabil sa pastoreasca Biserica prin o putere divina si birueste faptele firii fiindca ;”..24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.”
  Dar cei care inca sint firesti si doresc sa profite doar de pozitie si beneficiile ei ,pe traseu ajung sa se confrunte cu lucrurile firii si sa ajunga la regrete si astfel de rezultate;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Asadar acestia nu se mai pot numi adevarati “pastori” ci intrusi .Si acestia nu trebuie protejati si lasati ca sa implementeze mai multi lupi in turme fiindca atunci se ajunge la o stare jalnica .Si ei vor incerca in turma sa implementeze multa instabilitate.Daca intradevar doriti ca acestia sa se pocaiasca ,trebuie sa procedati dupa cum a procedat Domnul Isus si ucenicii cu preotii ,fariseii,iudeii si carturarii care aveau pretentie la scaunul lui Moise ,insa nu detineau fapte demne de crestini(Matei capitolul 23.)Asadar daca o sa cautati adevarati pastori si plini de Duhul Sfint ,nu o sa vedeti rezultate care sint descrise in subiect si o sa fie un adevarat exemplu pentru Biserica in tot ceea ce fac.Cartitori,nemultumiti si in probleme familiare,financiare si sociale sint cei pretinsi care doresc sa-si atinga confortul si scopul vietii firesti .Nu va lasati contaminati si induisati de astfel de pastori care va robesc pentru confortul vietii lor si ei doresc ca membrii sa le rezolve problemele si necazurile in care au intrat .Ei o sa va induca tot mai mult in eroare si o sa va atraga si pe voi in aceleasi probleme si atunci o sa fie durerea si mai mare. Ei de fapt trebuie sa fie un exemplu pozitiv si sa demonstreze membrilor din jur adevaratele binecuvintari si realizari ce pot veni daca implinim invatatura Domnului Isus .Si intr-o companie si un mediu profesional cei care insala si care nu sint sinceri ajung la mari probleme si devin un exemplu negativ in viata .Asadar pastorii adevarati niciodata nu vor ajunge in probleme negative si situatiile de disperare.Trupul lui Hristos este o unitate si in puterea unitatii madularele cresc ,iar vita de vie care nu aduce rod si devine uscata ,are un destin .La fel este si cu “pastorii care cad si ajung la interese firesti si la ceea ce este scris .Daca nu se incadreaza in porunca Tatalui Ceresc si invatatura Domnului Isus ;Tatal ceresc are un mesaj la fel de valabil ca cel din Ezechiel capitolul 34;””Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: “Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
  3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
  4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!
  5. Astfel ele s-au risipit pentru ca n-aveau pastor; au ajuns prada tuturor fiarelor campului si s-au risipit.
  6. Turma Mea rataceste pe toti muntii si pe toate dealurile inalte; oile Mele sunt risipite pe toata fata tarii si nimeni nu ingrijeste de ele, nici nu le cauta!
  7. De aceea, pastorilor, ascultati cuvantul Domnului!
  8. Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, pentru ca oile Mele au ajuns de jaf si sunt prada tuturor fiarelor campului, din lipsa de pastor, pentru ca pastorii Mei n-au nicio grija de oile Mele, ci se pasteau numai pe ei insisi, si nu pasteau oile Mele,
  9. de aceea, pastorilor, ascultati Cuvantul Domnului!
  10. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Iata, am necaz pe pastori! Imi voi lua inapoi oile din mainile lor, nu-i voi mai lasa sa-Mi pasca oile, si nu se vor mai paste nici pe ei insisi; caci Imi voi izbavi oile din gura lor, si nu le vor mai sluji ca hrana!”
  11. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: “Iata, Ma voi ingriji Eu insumi de oile Mele si le voi cerceta!
  12. Cum isi cerceteaza un pastor turma cand este in mijlocul oilor sale imprastiate, asa Imi voi cerceta Eu oile si le voi stra”nge din toate locurile pe unde au fost risipite in ziua plina de nori si negura.

  • Vă mulțumesc pentru comentariu și pentru avertizările necesare în contextul actual pe care le-ați făcut. Într-adevăr nu toți cei care au titulatura de pastor sunt cu adevărat păstori. Și e dureros cănd – scriu din perspectiva unui păstor – se generalizează și toți păstorii sunt considerați corupți și decăzuți.
   Trebuie însă să menționez că articolul (scris de altfel de un păstor dedicat și serios) se referă la păstorii care au rămas credincioși Domnului și care doresc să păstorească turma cu dedicare și în puterea Duhului Sfânt. În plus, articolul face apel către celelalte mădulare ale trupului să nu aibă așteptări exagerate ci mai degrabă să susțină păstorul în rugăciune.

 2. viorelchis says:

  Da, asa este! Insa sa nu uitam ca “madularele trupului Domnului Isus ” sint madulare sfinte,drepte fiindca apostolul Pavel scrie;”..24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
  25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul….”
  Mesajul este scurt si puternic in valoarea lui daca este inteles ….Cei calauziti de “DUHUL SFINT ” inteleg si nici nu mai traiesc prin puterea “firii si a poftelor ei ” fiindca este scris;”..16. Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.
  17. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.
  18. Daca sunteti calauziti de Duhul, nu sunteti sub Lege.
  19. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea,
  20. inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide,
  21. pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu…”
  Deci ….nu “toți păstorii sunt considerați corupți și decăzuți”.Dar o mare parte din ei si acestia “corupti ” prin mijloce firesti si putere de manipulare au ajuns pe pozitiile cele mai mari si daca nu se apleaca capul stim la ce se ajunge……doar sa urmarim si sa vedem ce se intimpla in puterea sanctionarii,izolarii si indepartarii de la locurile si pozitiile bune.Trebuie sa fii bine incadrat in sistem si sa cunosti aceste lucruri .Si asa a fost si cu Domnul Isus ,cu ucenicii ….Azi situatia este mai complexa fiindca traim inca in uterea imperfectiunii si lumea ,sistemele sint conduse de Satan care creiaza ,panica,certuri,dezbinari si partide…Acest lucru va este cunoscut din studiile pe care le a-ti facut si din ceea ce a-ti invatat.Mesajul meu nu este sa injosec,sa aduc acuzatii pentru cineva in mod nedrept si nedovedite….Expun o realitate,trista dureroasa cu care si noi in generatia noastra ajungem sa ne confruntam si sa nu intelegem cauza ,dupa cum nici multimile si ucenicii nu au inteles cand le explica si noua mesajul ne este descoperit in Evanghelia lui Matei capitolul 23 cu 1 la 33 ….Este adevarat?Putem sa explicam daca nu este asa? Cum se face ca mesajul este scris cu zeci ,sute si sute de an in urma ,dar inca prea putin a ajuns inteles ….Si cei cu pretentii la “SCAUNUL LUI MOISE ” si azi procedeaza la fel ,….de multe ori in un mod si mai complex?Este vre-o explicatie?
  Luam aminte la mesajul scris astfel;…28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;…” Se vede ca prea putin si deja “UNII LUPI ” s-au facut stapini pe multe turme si le folosesc ca preotii din vechime despre care ;ce mesaj are Tatal Ceresc ?Sa citim cu atentie in Exzechiel capitolul 34 ;”..1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
  2. “Fiul omului, proroceste impotriva pastorilor sufletesti ai lui Israel! Proroceste si spune-le lor, pastorilor: “Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: “Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
  3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
  4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!….”
  Este adevarat mesajul ?Si daca nu …se poate explica…..findca eu am dovezi si cu privire la asa ceva pentru unii pastori care azi sint in lux,confort si salarii mari alaturi de multe alte beneficii pe care putini ajung sa le cunoasca.Nu o scriu din rautate si nici nu fac referire la cine nu cunosc …ci pot sa dovedesc cu cei pe care am ajuns sa-i cunosc si am curajul sa scriu “ADEVARUL” ,dar acest adevar azi doare si nici nu doreste sa se cunoasca de cei mai multi ,pentru a nu-si pierde pozitiile si profitul alaturi de celelate beneficii .Dei sa fim atenti la ce este scris in Scriptura si la indemnul ap.Pavel care scrie astfel;”…13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.
  14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.
  15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor….”Dei sa fim atenti nu numai la carisma ,doctorate,diplome si pozitie ;ci si la fapte…….Iar acum doresc ca Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste! Si sa intelegeti mesajul scris ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,836 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: