Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Cum folosește Dumnezeu această criză?

Cum folosește Dumnezeu această criză?

„În ea (în încercare) voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos, …” – 1Petru 1:6-7

Ce se întâmplă cu tine în această vreme de încercare? Cum crezi că vei fi după ce se va termina criza? Pe măsură ce trecem prin această perioadă dificilă, fie ne maturizăm din punct de vedere spiritual, fie stagnăm sau chiar regresăm. Tu cum crezi că folosește Dumnezeu această criză în viața ta?

Trebuie să înțelegem, într-un fel sau altul că toți trecem prin situația aceasta. Dar, fiecare reacționează diferit la presiunea crizei. Unii, pe măsură ce Îl căutăm cu seriozitate pe Dumnezeu, Îl vom găsi. Alții lâncezind și lăsându-se atrași în jocul depresiei și al dezamăgirii pot să fie trași înapoi de natura lor umană. Totuși, felul în care putem să urmărim creșterea noastră spirituală și să ne maturizăm în credința noastră de-a lungul încercărilor este ca în loc să întrebăm „de ce?” (cum am văzut ieri) să întrebăm „cum?”Doamne, cum vei folosi acest lucru în viața mea? Cum vei transforma viața mea prin această încercare? Cum vei face să iasă ceva bun din acest dezastru?

Știm că Dumnezeu nu irosește nimic și că lucrarea Sa este una perfectă după cum El este perfect. Iar asta ar trebui să ne umple sufletele de speranță. Fie că am fost implicați în circumstanțe nedorite, dificile sau că alegerile noastre ne-au condus acolo, Dumnezeu va folosi fiecare fărâmă din aceste situații pentru a ne transforma viețile, pentru a avea un impact asupra altora și pentru a-Și culege lauda și gloria din viața noastră.

Primordial, prin încercare, El ne transformă. Atunci când suferim din cauza încercărilor grele care ne rănesc profund, majoritatea dintre noi dorim doar să „trecem cât mai repede peste încercare”. Dar pentru a putea cu adevărat să depășim momentul, trebuie ca noi să trecem prin el. Trebuie să învingem această durere, învingând tot ce cauzează durere inimii noastre pentru a putea ajunge la capătul celălalt, unde vom găsi vindecarea. Pe măsură ce trecem prin furtunile din viața noastră, Dumnezeu dorește să ne ajute să fim mai puternici și mai pregătiți pentru împărăția Lui.  

Apoi, El folosește încercarea noastră pentru a transforma alți oameni prin exemplul nostru. Mulți dintre noi am rezistat unor provocări din viața noastră, prin care am acumulat o experiență pe care nu ne-o poate oferi nici un sistem educațional. Poate că nu avem o diplomă academică, dar suntem dibaci atunci când vine vorba de suferință. Dumnezeu folosește asta pentru a-i ajuta pe ceilalți. Apostolul Pavel scrie în 2Corinteni 1:3 că El „ne mângâie ca și noi să-i putem mângâia pe alții.” El nu permite ca noi să înfruntăm cele mai grele și întunecate încercări doar pentru folosul nostru. Dorința Lui este să ne bucurăm de mângâierea care ne-a oferit-o și să o împărtășim cu ceilalți. Dumnezeu a luat cel mai rău lucru care s-a putut întâmpla vreodată – moartea Domnului Isus pe cruce – și l-a folosit pentru binele cel mai mare – salvarea întregii omeniri. Cu cât durerea este mai mare, cu atât înțelegem mai bine minunea răscumpărării pe care ne-a oferit-o Dumnezeu.

Iar în final, transformarea noastră și răscumpărarea celor pierduți îl glorifică pe Dumnezeu. De la fiecare persoană răscumpărată, Dumnezeu primește laudă pentru felul în care El a transformat tragediile din viața noastră în victorii.

Cum crezi că folosește El această încercare în viața ta? Te transformă, te folosește ca un exemplu pentru alții? Își poate El culege slava din viața ta?

Să aveți o zi minunată!

                                                                                              


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: