Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » La cine alergi când este greu?

La cine alergi când este greu?

„Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat.” – Evrei 4:15

La cine apelezi atunci când ai o problemă? Pe cine cauți, la cine alergi? Suntem obișnuiți cu expresia „sună un prieten” și probabil că la vreme de nevoie o aplicăm. Dar acum când suntem toți în situații asemănătoare, spre cine să te îndrepți?

Îmi place să cred că fiecare dintre noi – în mod special credincioșii – apelăm la Cristos atunci când dăm de greu. Sunt însă conștient că în lumea reală, în cotidian, rugăciunea și intervenția lui Cristos sunt undeva la a treia sau a patra variantă, după ce am epuizat noi ceea ce credem că trebuie făcut.

Dar Domnul dorește să ni-L ofere pe Fiul ca prima soluție, prima variantă în rezolvarea problemei noastre. Atunci când este greu, atunci când suntem izolați, bolnavi sau descurajați, atunci când șomajul este o realitate dureroasă, atunci când este greu să punem hrană pe masa familiei, Domnul Isus trebuie să fie Cel la care alergăm. De ce? Pentru că El are milă de noi și se implică în viața noastră atât din postura de Dumnezeu cât și din cea de Om.

Într-un articol în Washington Post a fost prezentată povestea de viață a lui Collin Spears, un frizer din Virginia care a avut parte de un trecut dureros. Rămas fără adăpost, pe străzi, făcea duș în parcările de camioane și se străduia din greu să îți procure hrană. Dar nu a renunțat să lupte. Astăzi este coproprietarul unei frizerii. Partenerul său de afaceri este, de asemenea, un supraviețuitor al vieții fără adăpost. Cei doi frizeri s-au întors recent la unul dintre adăposturile pentru persoane fără locuință, dar de această dată pentru a tunde pe oamenii care aveau nevoie. „Venim aici să ridicăm moralul, să schimbăm starea de spirit”, a spus Spears; „Dacă arăți bine, te simți bine.” Collin poate simpatiza cu persoanele fără adăpost, deoarece a fost el însuși în acea situație. ( Sursa: https://www.newsbreak.com/virginia/staunton/accident/0NkSLLXK/business-owners-offer-free-haircuts-to-the-homeless)

Oamenii care ne oferă cele mai mari încurajări sunt cei care au trecut pe acolo pe unde suntem noi și care înțeleg din experiența proprie prin ce trecem. Acesta este motivul pentru care Domnul Isus este marele nostru Mângâietor. După ce a devenit om, El poate simpatiza cu slăbiciunile noastre. Dar Domnul Isus nu a păcătuit niciodată, chiar dacă a îndurat toate presiunile și ispitele vieții.

Prin orice ai trece, Isus știe și trece cu tine pe acolo!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: