Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Îți este sufletul apăsat?

Îți este sufletul apăsat?

„Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. … Dacă rămâneţi în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea și vi se va da.” – Ioan 15:5,7

Sursa: Angela Tudose

Un imn vechi spunea: „Ești obosit și-n suflet apăsat? Spune-I lui Isus, Spune-I lui Isus singur!” În această perioadă, deși toți credeam că vom avea timp de odihnă, am ajuns să ne simțim obosiți și să avem sufletul apăsat datorită multor vești și realități negative pe care le filtrăm cu greu prin prisma credinței noastre.

Dicționarul ar defini oboseala ca fiind: „epuizare; lipsă de putere; îmbătrânire sau uzură; extenuare, îmbolnăvire, slăbire, istovire și lipsă de răbdare.” Poate că unele dintre aceste cuvinte te descriu tocmai pe tine! În orice caz, acesta este acel „tu” care este răpus de firea pământească și de cel rău. Satan uneltește, înșală, face totul pe ascuns și caută să te epuizeze în orice mod posibil. Calea către oboseală este una scurtă și vei ajunge la ea mai devreme decât crezi. Câtă vreme îți umpli viața cu tot felul de lucruri, cu felurite preocupări și cu tirania lucrurilor urgente vei ajunge într-o stare de epuizare în care vei pierde fiecare bătălie cu care te confrunți. Ce anume pierzi? Evident îți pierzi cumpătul și răbdarea. De asemenea, îți vei pierde perspectiva și liniștea sufletească și s-ar putea să-ți pierzi creativitatea și disciplina zilnică. Chiar situaţia actuală poate să te țină ocupat și distras de la chestiunile esențiale ale vieții, astfel încât să ai o existență ruinată și epuizantă emoţional şi spiritual în locul unei vieți din abundenţă. În plus, poate Diavolul nu te ispitește cu păcate evidente ci cu lucruri care par a fi bune. Va folosi un lucru care pare bun pentru a te îndepărta de ceea ce Dumnezeu are mai bun pentru viața ta. Care este lucrul bun care îți distrage în prezent atenția de la binele Lui Dumnezeu pentru tine? Există lucruri bune care te pot epuiza, dar ceea ce Dumnezeu are mai bun pentru tine te va întări întotdeauna și va aduce pace în viața ta.
Dumnezeu are un remediu pentru oboseala şi apăsarea sufletului tău. Din punct de vedere spiritual, opusul pentru oboseală este pur și simplu să rămâi în Cristos şi să te odihneşti în El. Domnul Isus ne spune că trebuie să rămânem într-o părtășie stabilă, neîntreruptă cu El. Nu doar întâlniri sporadice cu El, ci suntem chemați să ne clădim viața în jurul prezenței Sale. Prezența Lui nu este menită să fie un refugiu pe timp de furtună sau o minunată casă de vacanță ci este un loc în care-ți poți zidi viața și din care să nu pleci niciodată! Când reședința ta permanentă este prezența Lui Cristos și Îi permiți Lui să-ți conducă viaţa în fiecare zi, pentru fiecare oră și chiar specific pentru fiecare moment al zilei, atunci roadele Sale glorioase se vor vedea în toată splendoarea și minunăția lor. Atunci vei trăi viaţa din abundenţă.

Când rămâi zilnic în Cristos și te hrănești continuu cu mană din Cuvântul Său, când te reîmprospătezi în râul răcoritor al închinării, atunci nu vei mai fi atât de stresat și de obosit ci vei fi o imagine a bunătăţii şi a dragostei lui Cristos.

Propune-ți astăzi să nu te mai implic doar în nevoile urgente ci dedică-te unei discipline eterne, care contează. Este important să faci câteva alegeri strategice pentru a înlocui oboseala cu pacea desăvârșită a Lui Dumnezeu. Alege să rămâi în El!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: