Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Mai ești dispus să lupți?

Mai ești dispus să lupți?

„Isus Hristos este același ieri și azi și în veci!” – Evrei 13:8

Nu trebuie să consideri că îți lipsește credința dacă trebuie să te lupți cu descurajarea în aceste vremuri. Toți o facem, toți ne confruntăm cu o formă de descurajare sau lipsă de motivație. Credința se strecoară în povestea vieții tale atunci când alegi să crezi că voia lui Dumnezeu și Cuvântul Lui sunt alegerile cele mai bune în situația ta chiar și atunci când nu poți să vezi cum sau de ce se întâmplă anumite lucruri. Practic trebuie să alegi să crezi indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Iar această credință se transformă în încredere profundă în Dumnezeu.

Sursa: https://my.bible.com/ro/verse-of-the-day/HEB.13.8/22759?version=191

Cum să ajungi la această încredere? Amintește-ți de toate momentele în care Tatăl tău ceresc a fost credincios în trecut. De exemplu, în cartea Deuteronom, Moise a recapitulat minunile care au ajutat poporul evreu să ajungă la granița Canaanului pentru a-i încuraja în timp ce se pregăteau să intre în Țara Promisă. Deoarece natura lui Dumnezeu nu se schimbă (Maleahi 3: 6 și Evrei 13:8), tot ceea ce a făcut în trecut, poate face și astăzi. Trebuie doar să crezi.

Astfel poți să vezi ispitele și provocările cu care te confrunți astăzi ca oportunități de a crește în credință și de a-ți dezvolta caracterul. Br. Curtis Almquist de la Societatea Sf. Ioan Evanghelistul din Boston scrie: „În multe circumstanțe ale vieții, sfârșim prin a ne împărtăși viața cu oameni pe care nu i-am fi ales noi, pe unii dintre ei, inevitabil, găsindu-i destul de provocatori. Tradiția monahală are un nume pentru acești oameni uneori destul de dificili: „profesori”. Ei ne învață despre noi înșine, ne expun la ceea ce altfel s-ar putea să nu vedem în noi înșine sau să arătăm altora.”[1] Cu cât sunt mai mari provocările tale, cu atât este mai mare nevoia ta de Dumnezeu, care le transcende. După cum a remarcat filosoful creștin Kierkegaard, „Lucrările lui Dumnezeu sunt astfel încât numai Dumnezeu să le poată îndeplini”[2].

În aceste zile de final de pandemie, dacă trebuie să te străduiești să ai încredere în Dumnezeu în ceea ce privește viitorul tău, amintește-ți de vremurile în care te-a condus cu putere în trecut. Dacă ești îngrijorat de nevoile tale, amintește-ți de momentele în care Tatăl tău Ceresc s-a implicat și le-a împlinit. Dacă ai de-a face cu ispita, amintește-ți de vremurile în care ți-a binecuvântat ascultarea.

Acum mulțumește-I pentru oportunitatea de a-ți demonstra credința în El. Dacă nu ai o astfel de credință, cere-I să îți ofere credința (vezi Marcu 9:24). Rugați-vă pentru puterea de a-I alege Cuvântul și de a face voia Lui. Mozart a afirmat: „Să avem încredere în Dumnezeu și să ne mângâiem pe noi înșine cu gândul că totul este bine, dacă este voia lui Dumnezeu, deoarece El știe cel mai bine ceea ce se cere și este necesar pentru vremea noastră și fericirea noastră eternă”[3]. Cu cât ai mai multă încredere în Dumnezeu, cu atât vei primi ceea ce El poate oferi numai celor care au încredere în el.

https://quotefancy.com/quote/1336280/Wolfgang-Amadeus-Mozart-Let-us-put-our-trust-in-God-and-console-ourselves-with-the

Ești gata să lupți pentru a experimenta „viața” astăzi?


[1]https://www.ssje.org/2020/04/28/faith-and-trust-are-cousins-br-curtis-almquist/

[2]https://en.wikipedia.org/wiki/Theology_of_S%C3%B8ren_Kierkegaard

[3]https://quotefancy.com/quote/1336280/Wolfgang-Amadeus-Mozart-Let-us-put-our-trust-in-God-and-console-ourselves-with-the


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: