Sergiu M. Brădean

Home » Uncategorized » Ai încredere?

Ai încredere?

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îţi va netezi cărările.” – Proverbele 3:5-6

Încrederea se clădește foarte greu și în timp îndelungat, dar se poate pierde foarte ușor. De exemplu dacă autorităților din țara noastră le-a fost acordată încredere la începutul pandemiei, foarte ușor încrederea în politicienii puterii a dispărut după aceste luni de criză. Acum toți privim cu suspiciune spre măsurile pe care unii sau alții le propun și suntem îngrijorați cu privire la viitorul nostru.

Viața este plină de incertitudini. Noi avem tendința naturală să ne îngrijorăm atunci când încrederea noastră este pusă serios la încercare. De multe ori, influențați de fatalism, avem tendința să anticipăm mai degrabă răul chiar și atunci când totul pare că merge bine. Această tendință de a presupune ce este mai rău se corelează direct cu faptul că uităm de bunătatea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Tu și cu mine trebuie să ne amintim că Dumnezeu este întotdeauna cu noi și vom ajunge să petrecem eternitatea cu El. Chiar dacă aici pe pământ predomină nesiguranța și scepticismul cu privire la deciziile care ne pot afecta viitorul, Dumnezeu ne prezintă o speranță în care merită să ne punem încrederea.

https://my.bible.com/ro/moments

Dar dacă suntem sinceri, gândul la eternitate ne poate copleși pentru că nu știm sigur cum arată și nu suntem pregătiți să înțelegem tot adevărul cu privire la cum va fi Cerul cu adevărat. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a permis apostolului Ioan să vadă Cerul și să articuleze o descriere suficient de clară pentru a ne emoționa și a ne înfiora cu privire la ce urmează. În cartea Apocalipsa (Cap. 21) Ioan afirmă că Raiul este diferit de orice poate înțelege umanitatea noastră – Nu mai există moarte, întristare, jale sau lacrimi. Cred că putem fi siguri că nu va mai exista nici anxietate dar nici depresie. În plus suntem asigurați că Dumnezeu va fi atotprezent și vom simți pentru totdeauna dragostea și protecția Lui pentru că suntem copiii Lui pretuiți.

Ei bine, în timpul nostru pământean, învăluit de mister și nesiguranță putem avea un punct de referință în care să ne punem toată încrederea. Ești dezamăgit de oameni? Ești dezamăgit de sistem și de instituții? Dumnezeu nu dezamăgește niciodată și dacă îți înrădăcinezi adânc încrederea în El, vei fi răsplătit în așteptarea ta. Dar trebuie să fi dispus să continui lupta pentru credință și pentru ați păstra încrederea în El. Fără a fi dogmatici putem observa că lupta aceasta presupune trei pași simpli:

  • Pasul Încrederii – alegi să te încrezi chiar dacă simți că nu înțelegi și chiar dacă te sperie că ți se pare că trebuie să faci un „pas în gol”.
  • Pasul Înțelepciunii – recunoști cu smerenie limitările tale și îți bazezi experiența pe sistemul de referință veșnic al lui Dumnezeu.
  • Pasul Încuviințării – admiți că El este prezent în viața ta în mod constant și că este autorul realizărilor tale iar fără ajutorul Lui nu poți face nimic.

Decide și astăzi să îți pui toată încrederea în Dumnezeu – iar cărarea ta va fi netedă și te vei bucura de pace.

                           


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,272 other followers

Follow Sergiu M. Brădean on WordPress.com
%d bloggers like this: